е-бюлетин #104
 • Offers

е-бюлетин #104

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Август 2014

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Asanti Suite - софтуерен пакет за управление на работния поток

Нови модели UV LED принтери с рефилна система от DCS

AGFA GRAPHICS показва приложната страна на своите мастилено-струйни принтери с висококачествен печат на репродукции 

E-Wash модулна пералня от SETeMa за принтери за директен печат на плат

Silhouette пусна нови аксесоари и консумативи 

 

Цени

 

 1. ValueJet
 2. GCC Expert 24 / LX
 3. Wacom

 

 

Asanti Suite - софтуерен пакет за управление на работния поток при производство на рекламни знаци, табели и дисплеи

Asanti пакета предлага пълно автоматизиране на работните процеси за направа на Sign & Display приложения.
Asanti Suite е проектиран да извлече максимум ползи от работа с всички широкоформатни принтери като рационализира използването им и оптимизира продуктивността им.

Asanti-logo (Вижте брошура за продукта)
Asanti Suite пакета включва следните модули:
:Asanti Render

Asanti Render предлага управление на работния процес в Sign&Display производството чрез един потребителски интерфейс.
За обработка на файловете за печат с Agfa Graphics и други марки широкоформатни принтери, Asanti ползва печатния модул Adobe PDF Print Engine 3.0.


Asanti Render предлага ефикасно решение на всички широкоформатни принтери, увеличавайки тяхната ефективност като подобрява и опростява всички стъпки в производствения процес от приемането на файловете до отпечатването.
Asanti Render е главния модул на пакета за управление на работните потоци и е решение на една обща платформа, предназанчено за изпращане дирктно към изхода на готовите неща. То поема широк кръг от файлове за растеризиране с Adobe PDF Print Engine 3.0. Вграденото цветово управление се грижи за предвидими и последователни резултати при Agfa машини или други широкоформатни принтери. Работейки с Asanti, цветовите настройки се генерират и прилагат еднократно. Те се управляват автоматично, емулират коректно spot цветове и минимизират Delta E параметрите. Изискванията за съвпадение на Pantone съставните цветове и ICC съвместимите профили с ISO12647-2, Fogra и G7 също могат да са автоматизирани за получаване на прецизни резултати, съответстващи на стандартите в индустрията. Asanti осигурява точни и прецизни цветове, предлага пълна съвместимост с предварително дефинирани ICC профили и персонализирани настройки на потребителски профили. Богатият на функции софтуер за управление на цветовете се интегрира чудесно с Asanti пакета за управление на предпечатните процеси.

:Asanti Production

Asanti Production е достъпно и цялостно решение за контрол и управление на работните потоци за дигитален широкоформатен печат на знаци и дисплеи, включително създаване на PDF файлове и проверка (preflight). Asanti Production e конфигуруемо решение, което се настройва според нуждите на бизнеса Ви, работи напълно автоматизирано и ви позволява пълен контрол върху работния процес. Като мащабируемо решение, Asanti Production може да обработва задачи на няколко сървъра и изходния им формат за печат е съвместим с голям диапазон AGFA Graphics и други принтери.

:Asanti Production модул е разработен от Agfa Graphics въз основа на години богат опит в специализирани приложения с успешни продукти, като Asanti предлага несравнима възможност за групиране и управление на всички предпечатни функции, както и контролиране на всички операции в рамките на PDF-базиран работен процес. Оптимизацията на работния поток подобрява всички процеси и отстранява недостатъците причинени от използването на различни опции и инструменти. Също така се редуцира времето и разходите, значително се опростява сложността на предпечатните операции с елиминиране на грешки и преработване на файлове.

За да продължат да са конкурентноспособони, производителите на дигитални знаци и дисплеи трябва да се съсредоточат върху ефективността и надеждността, да редуцират разходите и да премахнат грешките.
Операторите на принтерите вече няма нужда да се тревожат относно формата и резолюцията на файловете за отпечатване, нежелано RGB съдържание, повредени или липсващи шрифтове, или поява на скрити данни и обекти. Автоматичната проверка на PDF файловете отстранява грешки при подготовката им и се уверява, че слоевете и прозрачностите са обработени коректно.
Бързата обработка на прегледа ускорява производителността, намалява времето, в което широкоформатните принтери очакват задачи за печат, елиминира производствени грешки и стандартизира работните процеси. Резултата е по-добър контрол върху качеството, бързо изпълнение на работния цикъл и по-малко фира. SISR (Smart Input Space Recognition - патентована технология на Agfa) определя цветовите параметри на изображенията въз основа на редица показатели. SISR калкулира вероятното съвпадение между показателите на изображението и тези от SISR списъка с профили. SISR ратифицира цветово PDF-те, предупреждава за проблемно цветово дефиниране и елиминира производствени проблеми, касаещи цвета.

Новия пакет за управление на работния поток е допълнено от Asanti StoreFront web-top-print клауд базирания модул за виртуални магазини и изисква минимална първоначална инвестиция. Лесното за употреба онлайн решение за пазаруване помага на потребителите да разраснат бизнеса си и да търсят нови пазари. StoreFront управлява постъпващите нови поръчки, пести време и изчиства евентуални грешки, натрупани от процеса на обработка за задачите.


:Asanti StoreFront
Asanti StoreFront е клауд базирано web-to-print решение, което позволява на доставчиците на услуги за печат да създават и управляват онлайн магазини за офсетови и цифрови печатни услуги.

:Asanti StoreFront модул позволява на потребителите с широкоформатни принтери да направят пространство (складове) за печатни и непечатни продукти:

• Интегрирания Online Editor улеснява потребителите да персонализират отпечатъците, да преведат или да регионализират документи. Типични примери са адаптиране и позициониране на логата върху табели и дисплеи или добавяне на QR кодове върху постери.
• За рекламни кампании, декорация на магазини и други повтарящи се поръчки, складовете могат да включват библиотеки от дизайни.
• Клиентите на дигиталните печатници могат сами да качат файл за печат, да определят размера му или да изберат от предварително зададени размери. Финалната предпечатна проверка е опция, която проверява дали изображенията са с подходяща резолюция и дали всички шрифтове са в включени в тях.
• Asanti StoreFront поддържа непечатни продукти, като притурки, ролни банер стойки, рамки или монтажни скоби. Asanti StoreFront позволява на доставчиците на печатни услуги да акцентират към различни пазари и web-to-print приложения.
• Основния фокус на StoreFront е към B2B пазара. Asanti StoreFront се ползва за установяване на множество web-to-print пространства, всяко от което има конкретна целева бизнес група клиенти - като например верига магазини за търговия на дребно или рекламни агенции. Поръчките за печат лесно могат да бъдат проследявани и в процеса им на изпълнение да се рационализират. Тези складове са идеален начин за разширяване набора от услугите на дигиталните печатници, привличане на нови клиенти и задържане на настоящи.
• Asanti StoreFront може да се използва, за да се създаде обществен онлайн магазин, който да е достъпен за всеки с интернет връзка. Така потребителите могат да разширят бизнеса си.

:Asanti разширени функции
За да посрещне и отговори на динамичните изисквания за производителност, Asanti може да се мащабира и персонализира в съответствие с нуждите на производителите на широкоформатни отпечатъци. Могат да се добавят доста полезни функции и новости, които да осигурят допълнителни контролни и управленски права, и да автоматизират работния процес. Полезните функции за производителността ще оптимизират работния процес, а новата функционалност при свързаността ще увеличи производителността.
Полезни функции за оптимизиране на производителността

• Adobe PDF Print Engine платформа за обработка на данните
• Adobe Normalizer - конвертира EPS и PS файлове до PDF
• Допълнителна производителност за Agfa широкоформатни мастиленоструйни принтери
• Сателитен лиценз за добавяне на допълнителен хардуер за по-висока производителност
• Ъпгрейд на базата данни
 От MSDE база данни до пълна SQL
 Осигурява по-висока производителност
• Връзка с базата данни
 SQL база данни за отчитане на разходите
• Гнездене по реални форми
 Подобрено запаметяване и позициониране на неправилни форми върху медията, базирано на броя копия

Към началото 

Нови модели UV LED принтери с рефилна система от DCS

DCS-Logo-180px

Американската фирма Direct Color Systems пусна нови модификации на някои от досегашните модели UV принтери от серията DirectJet. Моделите, които в своето име накрая имат буквата “B” включват професионалната рефилна система, която се състои от метални резервоари по 300 мл, система за циркулация в белия канал и необходимата електроника.
Тази рефилна система дава ред предимства:
• Несравнимо по-голямо удобство
• Без риск от замърсяване както на оператора, така и на самото мастило в сраванение с пълненето на касети
• позволява по-голяма автономност след зареждане с мастило. Шестте резервоара събират 1.8 литра мастило
• В белия канал е предвидена циркулационна помпа, която елиминира необходимостта от разклащане на касетите с бяло, поради наличието на титаниев диоксит, който се съдържа в белите мастила на всички принтери и който има тенденцията да се утаява, когато няма разбъркване

На снимката е показан модела MVP
BIS-MVP-small

DCS разработват рефилна система, която ще бъде използваема от съществуващите модели DJ1014UV / 1024UV, но тя няма да предлага циркулация в белия канал и вместо резервоари ще се използват сменяеми касети с голям обем.

 

Параметър / модел DirectJet 1014UV DirectJet 1024UV DirectJet 1024UVB DirectJet 1024UVHSB DirectJet 1024UVMVP
Площ на печат 254 x 356 мм 254 x 610 мм 254 x 610 мм 254 x 610 мм 254 x 610 мм
Textur3D технология
Брайлово писмо / ADA съвместим
ACS Anti-Cure System за защита на главата
Auto UV LED Shutoff
Precision Dot Control™
Подаване на мастилото Рефилни касети Рефилни касети 300 ml Резервоари 300 ml Резервоари 300 ml Резервоари
Циркулация в белия канал
Economy mode
Heavy Duty direct-drive мотор
Контролен панел 8-бутонен с мембранни клавиши 8-бутонен с мембранни клавиши 8-бутонен с мембранни клавиши 8-бутонен с мембранни клавиши 89 мм LCD тъч екран
Максимална височина
(стандартно / опционално)
102 мм/ - 152 мм / - 127 мм/ - 127 / 254 мм 152 /381 мм
Максимална носимост на масата (стандартно / опционално) 2,2 кг/ - 4.5 кг / 9.1 кг 4.5 кг / 9.1 кг 4.5 кг / 9.1 кг 4.5 кг / 13.6 кг
Точност на позициониране по
Y-оста
±0.191 мм ±0.127 мм ±0.127 мм ±0.076 мм ±0.038 мм
Скорост на печат в цвят 1,29 м2/ч 1,29 м2/ч 1,57 м2/ч 2,99 м2/ч 2,99 м2/ч
Скорост на печат в цвят+Бяло 0,58 м2/ч 0,58 м2/ч 1,42 м2/ч 1,42 м2/ч 1,74 м2/ч

 

Един от новите модели плоско печатащи принтери за директен печат върху сувенири с UV LED мастила и рефилна система е DirectJet 1024UVHSB
1024UVHSB-printer
Той е високоскоростен, гъвкав, малък формат плоскопечатащ дигитален принтер с патентована рефилна система.
Моделът DirectJet 1024 UVHSB предлага предимствата на предишните модели, както и допълнителни възможности:
• Едновременно полагане на мастилата (цветове, бяло, лак) – печат на редица групи от комбинации на печатните канали (бяло, цвят и лак) в едно минаване на главата.
• Color Byte RIP 9 - Многофункционален и гъвкав софтуер за безпроблемно интегриране и работа със стандартни графични програми (Photoshop®, Illustrator®, CorelDRAW®)
• TEXTUR3D™ технология за обемни текстурни отпечатъци за уникални персонализирани ефекти, с визия за печат, както с обем на мастилото, така и конвенционално печатане.
Textur3D
• Патентована ADA-съвместимост за брайлови означения и символи
• Усилена X-ос, осигуряваща до 50% по-голяма производителност, в сравнение с предишните модели*
• ACS™ (AntiCuring System) – система за предотвратяване на втвърдяването на UV мастилата в печатащата глава
• Precision Dot Control™ функция за прецизно позициониране на капките мастило, която гарантира перфектно качество на печат
• Рефилна система / Bulk Ink System™ – За разлика от касетите с мастило за еднократна употреба, тази система осигурява автономност и позволява 100% използване на наличното мастило и спестява от времето за пълнене
• С ползването на бяло мастило се създават плътни и непрозрачни изображения с ярки и живи цветове върху бели, цветни или прозрачни субстрати.
• Изключително удобен за потребителя - касетите, разположени в горната част на печатащата глава остават в постоянно движение за правилно поддържане на бяло мастило в суспензия
• UV LED мастила с голяма трайност и устойчивост на разтворители и абразиви
• 6-цветна, 8-канална комбинация CMYK плюс лак и бяло
• LED сензори за автоматично позициониране на каретата с печатащата глава във височина за предотвратяване на евентуални удари
• Произведени в САЩ
• Печатуема площ 10" x 24" (254 мм x 610 мм)
• Работа със субстрати до 5" (127 мм) дебелина

• Почти неограничени възможности за печат върху:

  • дърво
  • метал
  • керамични плочки
  • пластмаса
  • стъкло
  • различни производствени части
  • промоционални и персонализирани продукти и много други !

Към началото

 AGFA GRAPHICS показва приложната страна на своите мастилено-струйни принтери с висококачествен печат на репродукции 

Най-известните картини под един покрив благодарение на AGFA GRAPHICS
200-те най-велики картини на Западния Свят бяха събрани за пръв път заедно в стар склад, в Ротердам, Холандия. Естествено не оригиналите, а висококачествени репродукции, отпечатани по дигитален път с широкоформатните мастиленоструйни печатни технологии на Agfa Graphics.

Няма нужда да пътувате до Мадрид, за да видите Guernica на Пикасо или до Осло да се насладите на The Scream от Едуард Мунк. За интерактивната изложба от 200 велики картини, непрофесионалисти и ценители на изкуството съставили списък от най-желаните, ценни и известни творби в света. Този списък включва творби намиращи се в 80 музеи, сътворени от повече от 100 художници.
"Ясно се разбира, че изложените произведения не са оригиналите" казва организатора на изложбата Mart Walda. "Целта й е да предостави възможност на всеки да се наслади на изкуството. Изложбата трябва да е забавна и цветна, тъй че не се изненадвайте, че може да видите прожектори, тъчскрийн дисплеи и интерактивни приложения за смартфони и таблети. И ДА... всеки, който иска да пипне произведенията може да го направи."
200paintings
Когато става дума за репродукция на велики художествени творби, Agfa Graphics и партньора ѝ TVE в Sint Oedenrode (Холандия) са се заели и справили прекрасно с отпечатването им с широкоформатни принтери от Agfa Graphics върху редица субстрати -от картони през канави до дърво, дибонд и стъкло. Друг партньор - Mediacenter от Rotterdam (Холандия) е отпечатал каталога и флаерите за изложбата с освободените от химикали печатни плаки Azura TU от Agfa Graphics и Sublima сито печатната технология.
Можете да гледате трейлър тук, а пълна информация за събитието да получите на www.200greatestpaintings.com

 

Пантеона в Париж покрит с Отпечатъци от Anapurna широкоформатни принтери на AGFA Graphics

Когато известния мавзолей Пантеон в Париж беше реновиран през Юни 2014, JCDecaux агенцията за външна реклама заедно с парижките общински екипи за организиране и провеждане на събития разработиха и брандираха повече от 3000 м² с канава от вътрешната и външната страна на сградата.
JR Pantheon Interieur2 12x8  JR Pantheon Interieur 12x8
Събитието е спонсорирано от 'Centre des Monuments Nationaux', което възложило дизайна на художествените платна на световно признатия съвременен художник JR. Той е създал произведението си, обединявайки хуманистичните и универсални ценности, въплътени в Пантеона. Арт творбата се състои от повече от 5000 портрета, които са взети от посетителите на 9 национални паметници или са били качени на интернет страницата на проекта по-рано тази година. Реализацията на проекта е отнела повече от 8 месеца на обучение и ратифициране.
Стените, покрити с канава и подовата графика са отпечатани от клиента на Agfa Graphics във Франция BS2i. Монтажът на JR покрива купола, свода и пода на Пантеона. Графиката на пода се състои от повече от 70 панела отпечатани на широко-форматния мастилено-струен принтер от Agfa Graphics Anapurna M2500. Файловете са отпечатани с най-висока резолюция и всички желания на художника са били спазени и изпълнени относно монтажа и разполагането на графиките.
Към началото

 E-Wash модулна пералня от SETeMa за принтери за директен печат на плат

E-Wash е модулна пералня от SETeMa за довършителни операции при дигитално-отпечатани платове с широкоформатни текстилни принтери за директен печат.
e-wash1 SETeMa’s представи E-Wash оборудване (професионална модулна широко-форматна пералня) за изпиране на дигитално отпечатани платове 

Следейки и отговаряйки на изискванията на клиентите SETeMa наблюдава нарастващо търсене и изискване на пазара за оборудване за по-бързо изпиране на платовете, пропорционално съответстващо на увеличаването на скоростта на печат на цифровите принтери за директен широкоформатен печат върху текстил.Показаната по време на изтеклото изложение FESPA 2014 в Мюнхен, новоразработена линия E-Wash постига почти 4 пъти по-голяма производителност и изпира по-ефикасно отколкото Porta-Wash модула за пране.
Едно от нещата, което клиентите търсят е не само по-бързо изпиране на платовете, но и изискват те да са устойчиви на пране до 90°C. E-Wash е специално проектиран и разработен да е високо-ефективен и производителен с минимални топлинни загуби в работния процес. Всички предимства и недостатъци от Porta-Wash са взети предвид при разработката на E-Wash.

3-те нови секции на E-Wash предлагат функциите и удобствата описани по-долу:
• 50% по-добра ефективност на вакуумния разделител при обработка и водене на плата от една секция към друга и преди напускане на пералнята.
• Топлообменник с кръстосан поток за входящата студена и изходящата гореща вода.
• Оптимизирана въздушна рециркулация на вакуумната система за възвръщане на топлинната енергия
• По-добра топлинна изолация на стени и капаци на машината

В комбинация с оптимизирания процес за асемблиране E-Wash е изключително компактно и ефективно оборудване за изпиране с всички нужни компоненти, в резултат на което:
• В сравнение с Porta-Wash производствената линия с няколко модула, новия E-Wash е с 30% по-евтина
• Инсталационните разходи са намалени с 30%
• E-Wash заема по-малко пространство поради компактния си размер

e-wash2 С две отделни секции и редица опции като навиваща и двойно навиваща системи, регулируеми дъговидни обтегачи, канали с нисък / висок дебит, няколко навиващи и развиващи системи за водене на платовете, E-Wash е подходящ за работа с голям диапазон от тъкани. Професионалното оборудване за пране E-Wash може да се внедри и синхронизира в работния процес заедно с други модули за довършителни операции като сушилни и/или шпан-рами.
E-Wash продължава политиката за модулно конфигуриране на машините от SETeMa, в което два или повече E-Wash модула могат да бъдат инсталирани и/или комбинирани с Porta-Wash пералнята и/или Porta-Pad фулард модула, за още по-ефикасна и по-висока производителност.
Философията на SETeMa, е че клиентите трябва да определят и да модифицират производствените си линии спрямо нуждите и бюджета си. Като един от водещите производители на оборудване за довършителни операции при дигитален директен печат върху плат, SETeMa предлага 3 ширини на машините: 1.85 м, 2.50 м и 3.40 м 
Към началото

 Silhouette пусна нови аксесоари и консумативи 

Дъщерната фирма на Graphtec – Silhouette, пусна нови аксесоари и консумативи за най-масовите режещи плотери Silhouette Portrait и Cameo

 Silh-Fasha

Silh Edge sampleSilh Edge Box Паста за ецване на стъкло от Silhouette 

С тази паста перманентно може да гравирате персонализиран текст или дизайн върху огледало или стъкло. Просто се изрязва шаблона със Silhouette плотера ви и се нанася пастата за ецване, за красиво и трайно гравиране на стъклото.
Разфасовката е 60 мл бутилка с паста за ецване.
Silh holder Държач за писалки Silhouette

Държача позволява да смените ножа на плотера си Silhouette с държач за писалка за рисуване, с който да скицирате/чертаете. Държача за писалки работи със всички модели режещи плотери Silhouette и захваща повечето химикалки. Държача работи с редица инструменти - от стандартни тънки писалки до дебели маркери.
Държача е окомплектован с три гнезда за различни размери писалки - малко (синьо), средно (бяло), и голямо (Сиво).
 Silh RollHolder Поставка за ролни медии за Silhouette

Поставката осигурява лесно и удобно позициониране на ролки за рязане със Silhouette плотера ви. Просто я поставете пред плотера и сложете ролката в нея. Поставката води прецизно и право заредената ролка и се избягва неправилно подравняване на медиите.
Поставката за ролни медии работи с ролки с ширина от 9 до 12 инча.
Съвместими модели са малките по формат режещи плотери: Silhouette SD, Silhouette Portrait®, и Silhouette CAMEO®.
Поставката е окомплектувана с нож за отрязване на фолиата
Резервни ножчета за отрязване се предлагат отделно

 

Към началото

Специални летни предложения за принтери Mutoh ValueJet
Adcom-SummerPromotion1

 


Специални летни предложения за режещи плотери GCC

Специални летни предложения за графични таблети Wacom

Промоция за черно-бели лазерни мултифункционални принтери Xerox WorkCentre 3325 и Xerox WorkCentre 3615


 Avision MiWand 2L качествен мобилен документен скенер за 119 лв.


 

 

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe