е-бюлетин #109
 • Offers

е-бюлетин #109

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Януари 2015

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

TrafficJet широкоформатен екосолвентен принтер за печат на пътни знаци и табели 

Иновативни флетбед принтери Signracer с високопроизводителни UV LED лампи

Представяне на дисплей-таблета Cintiq 27QHD, флагмана на WACOM

Новият хоби режещ плотер Silhouette CAMEO

Цени
Промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни 

TrafficJet широкоформатен екосолвентен принтер за печат на пътни знаци и табели

TrafficJet printer
Avery Dennison в партньорство с Mutoh разработи широкоформатната екосолвентна печатна система Avery Dennison TrafficJetTM, която е надеждно и качествено решение за печат на пътни знаци и табели на разумна цена.  Комбинацията от светлоотразителни фолиа за дигитален печат, специализирани екосолвентни мастилоструйни мастила на Avery Dennison и Mutoh широкоформатни екосолвентни мастилено струйни принтери предлага на индустрията производство на постоянни и временни пътни знаци и табели.SignMaking web 
TrafficJetTM1638 е проектиран на база на надеждната ValueJet платформа на Mutoh и печата със специално формулирани екосолвентни spot мастила. С комбинацията от TrafficJetTM1638 принтерите и spot мастилата се отпечатват цифрово всички Avery Dennison T­-серии и W­-серии призматични светлоотразителни филми.

TrafficJetTM е осемцветен принтер с ширина на печат 162,5 см 

Основни и съществени предимства на TrafficJetTM 1638 принтера за печат на пътни знаци:
 • Икономично решение за печат на светлоотразителни филми за пътни знаци и табели с ниски начални и производствени разходи в сравнение с други цифрови печатни системи 
 • Намалени производствени разходи за печат на пътни знаци, чрез елиминиране на филмите за трансфер и свързания с тях труд за рязане, зачистване и прилагане на графиките
 • Изключително бързо време за изпълнение - от дизайна на знаците или табелите до отпечатването им 
 • Гъвкавост и ефикасност при печат на малки серии знаци и табели и/или печат на няколко различни файла едновременно.
 • Типични производствени скорости за печат на пътни знаци от 9,3 м2/час
  AD ADRS logo
  Интегрирана Компонентна Система за перфектни гаранционни условия на отпечатъците:
  Avery Dennison TrafficJetTM мастилата са единствените, които посрещат, отговарят на стандартите и гарантират отразяващ способност, точна цветност и изисквания за устойчивост (издръжливост) за временни и перманентни пътни знаци и табели отпечатани на Avery Dennison светлоотразителни филмиA. Потребителите могат да получат задоволителни резултати с други мастила и мастилено струйни печатни системи, но Avery Dennison не предоставя гаранция за тях. 

  Гарантираната устойчивост на външни условия за временни знаци и табели, указващи ремонтни дейности отпечатани с TrafficJetTM TJ03 черно мастило без предпазен филм / ламинат e 3 години.

  Гарантираната устойчивост на външни условия за постоянни знаци и табели отпечатани с TrafficJetTM TJ03 черно, TJ07 зелено, TJ08 червено, TJ27 Worboy Green и TJ05 синьо мастило, защитени с предпазен филм / ламинат, серии OL­1000/OL­2000 е 10 или 12 години.

  AASTD­4956 няма специални изисквания за мастилата и ламинатите за светлоотразителните филми. Много правителствени агенции имат изискване мастилата и защитните филми, които се ползват за производството на пътни знаци да имат 70% отразителност. Всички мастила за дигитален печат, ламинати, и мастила за сито печат одобрени за печат и полагане върху светлоотразителни филми Avery Dennison са формулирани да спазят това изискванe.
   

 

 Брошура за продукта TrafficJet принтера

Към началото

Иновативни флетбед принтери Signracer с високопроизводителни UV LED лампи

Signracer1610LED details
Швейцарската фирма SIGNRACER GmbH, подписа в края на декември 2014 г. OEM договор с Ricoh. Печатащите глави от Ricoh са много стабилни и специално разработени за високия клас принтери за индустриален печат, който е основния пазар за принтерите от серията SIGNRACER. Новата Ricoh Gen 5 печатащата глава, използвана в последните модели SIGNRACER е голяма крачка напред по отношение на качеството и скоростта на печат.

С подкрепата на Ricoh Европа SIGNRACER GmbH е в състояние да оптимизира ефективността на печат на главите със специални форми на вълните, температури и напрежения. Това вече е направено за първото ново OEM мастило за SIGNRACER и резултатите са отлични. Новите Amethyst SR-100 мастилата са тествани и официално оповестени от Ricoh.

Светодиодите от Signtrade могат да осигурят регулируема производителност до 7 W на квадратен сантиметър и тяхното мастило е специално разработено за диапазона на тези LED матрици. Регулируемия диапазон за UV-светодиодите е между 2 и 7 W на квадратен сантиметър. В резултат на това регулиране може да се определя степента на втвърдяване на мастилото, което от своя страна е от решаващо значение за по-нататъшната обработка на печатните медии. Системата не се използва по-мощни светодиоди, защото до степен на мощност 7 W, не се изисква вода за охлаждане.

Що се отнася до консумацията на енергия, има огромна разлика спрямо класическите UV лампи: светодиодите от Signtrade са дълги 9 см и по този начин имат консумация на енергия от 9 по максимум 7 W, което се равнява на 63 W. Тъй като има по един LED блок в ляво и дясно на каретата с печатащите глави, системата е с обща консумация на енергия от 126 W, които въздействат почти напълно на мастилата. В случай на класическите газови лампи, се приема стойност от 100 W на сантиметър, което прави 1400 W за лампи дълги 14 см. Тъй като има две лампи в системата в този случай, предвидените стойности ще доведат до консумация на енергия общо 2800 W. В допълнение има още един недостатък, че тези всяка от тези ултравиолетови лампи генерира UV фиксация на мастилата само с около една десета от енергията – т.е в този случай около 140 W. Останалите 90 процента се губят под формата на топлина или светлинна енергия. Друга разлика между двете системи е начина, по който мастилото се втвърдява. Като се има предвид, че газовите UV лампи са склонни да фиксират мастилата на повърхността, оставяйки слой в центъра, който не е съвсем втвърден, при светодиодите основата се втвърдява много добре, но повърхността остава малко по-мека.

Amethyst A50-UV мастила
Amethyst header
Заедно с оптимизирания контрол на главите. мастилата Amethyst SR-100 предлагат най-висока надеждност на серията принтери SIGNRACER.
Мастилата Amethyst SR-100 са разработени за гъвкави и твърди материали и имат добра адхезия върху материали като акрил (плексиглас), поликарбонат, алуминий и други твърди материали. За прозрачни материали бялото предлага много висока степен на непрозрачност.

Мастилата се предлагат в разфасовки по 1 и 3 литра и освен за моделите Signracer 1610 LED / 2512 LED / 3116 LED, Signracer 1600 H-LED / 2500 H-LED / 3200 H-LED, те са съвместими с UV модели на Grapo, Ckube, Durst, Jetrix, Rastek, Agfa, Jeti, Flora. Възможните цветове са C, M, Y, K, Lc, Lm, White, Clear лак
Варианта Amethyst A50-UV-MPX-TR е с много силна адхезия за твърди материали като стъкло и други трудни за захващане повърхности.

Signracer 1610 LED (с плоска вакуумна маса)
Signracer 1610 LED
 • Печатащи глави: Ricoh Gen 5
 • Ширина на медията: 1640 мм
 • Размер на вакуумната маса: 1600 x 1000 мм
 • Тип на медиите: плоски и гъвкави
 • Максимална дебелина: 100 mm
 • Размер на капката: променлив, между 7 pl и 21 pl
 • Разделителна способност на печат: до 1200 dpi

Максимална ширина на медията 1600 мм
Размер на вакуумната маса 1600 x 1000 мм
Максимална дебелина на медията до 100 мм
Тип на медиите плоски и гъвкави
Макс. производствени скорости

4 паса 23м2

6 паса 18м2/ч

8 паса 13м2/ч (single head) 
Скорост в High Quality режим 600x900 dpi, grayscale 12м2/ч single heads
Спецификации на вакуумното легло 2 вакуумни зони тип пчелна пита с регистрационнищифтове 
Цветова конфигурация 4 цвята или 6 цвята + Бяло + лак
Мастила Amethyst A50-UV-MPX-TR - CMYK или CMYK, LM, LC, Бяло или Лак
Печатащи глави grayscale 7pl - 21pl
Разделителна способност на печат до 1200dpi
Размери  (ВxШxД) 1170 x 2790 x 1530 мм
Тегло 500 кг
Консумация на ел. енергия  3 KW
Допълнителна информация за Signracer UV LED флетбед принтерите

Към началото

Представяне на дисплей-таблета Cintiq 27QHD, флагмана на WACOM

От създаването си световният лидер Wacom работи за един творчески свят, и днес ние с радост представяме 2-та нови модела от гамата дисплей таблети: Cintiq 27QHD и Cintiq 27QHD Touch - два от най-мощните инструменти за рисуване, дизайн и реклама в историята на компанията – повече от трийсет години. Както и самото им име подсказва новите модели са с размер на екрана 27 ", имат разширени възможностите от предните модели и по-голям брой експресни бутони позиционирани на дистанционно устройство.
Both Cintiq27

Многообразие от функции, без излишни екстри

Тънък, лек и мощен, новият Cintiq 27 QHD е и най-големият творчески дисплей-таблет в историята. На пръв поглед ще забележите безупречния и елегантен дизайн. Върху гладката повърхност на новия Cintiq 27 няма нищо, което да разсейва потопените в творческа работа художници и дизайнери. Модела, който има мултитъч функция допълнително улеснява работата на потребителите с помощта на жестове с ръце директно върху дисплея, който е с резолюция 2.5K (2560x1440 пиксела). Потопете се безпрепятствено в дигиталното изкуството.
За да направят възможна тази елегантната гладка повърхност, WACOM създадоха дистанционно устройство с разположени върху него експресни бутони за бърз достъп – Touch Ring с 3 вида функции и 16 индивидуални адаптивни бутони, а 17-ият от тях показва винаги настройките на устройството за дистанционно управление. Самостоятелното ExpressKey устройство дава възможност на потребителите да работят така, както искат, независимо от това къде е поставено – на бюрото или директно върху дисплей-таблета. Вече има решение и за тези, които в процеса на работа се нуждаят от клавиатура – Cintiq 27QHD е с достатъчно голяма площ, за да се постави малката и удобна безжична клавиатура на WACOM. Нуждаете се от още повече периферни устройства? Вие нямате проблем, благодарение на петте порта USB 3.
Cintiq27 in usage
Същите размери, но по-голям

Габаритите на новия Cintiq 27QHD са идентични с тези на предшественика му Cintiq 24HD, но размера на екрана и активната площ за работа са по-големи. Новият дисплей таблет се поставя върху бюрото на вградените „крачета“ , но има и опция да се докомплектува с ергономичната стойка, подобна на тази на Cintiq 24, тази стойка се предлага отделно. Новият Cintiq 27QHD е достатъчно лек, което позволява да го поставите на бюрото с подвижното рамо от типа Ergotron LX и MX сериите.
Cintiq27 on desk
Възпроизвеждане на всеки цвят, който можете да си представите

Когато става въпрос за изобразяване на цветове, Cintiq 27QHD е перфектното решение. Wacom е толкова уверен в качеството и възможностите на дисплея, че предлага възможност за окомплектоване с калибратор на световния лидер за управление на цвета X-rite за постигане на максимално точни цветове. Новият дисплей таблет възпроизвежда 97% от цветовата гама Adobe RGB.

Избор от два модела

Новия Cintiq 27QHD се предлага в два варианта: дисплей-таблет Cintiq 27QHD  и Cintiq 27QHD Touch – с вградена мултитъч функционалност.
 
Към началото

Новият хоби режещ плотер Silhouette CAMEO

cameo 1
Silhouette CAMEO® е перфектния DIY режещ плотер. От персонализиране на дрехите до декора на партито Ви и декориране на всичко между тях, с крафт плотера CAMEO ще създадете свой собствен DIY шедьовър. 

Също като принтер за домашна употреба, Silhouette CAMEO® работи с компютри под PC или Mac® ОС чрез USB кабел. Той реже хартия, картон, PVC фолио, плат и други материали с ширина до 30,5 см и дължина до 305 см. CAMEO има оптика за разпознаване на предварително отпечатани пасери и рязане на изображения по контур има и PixScan™ революционна технология за поставяне на контури около изображения и ги изрязва по контур.

Окомплектовка на Silhouette CAMEO®:
• Silhouette CAMEO® режещ плотер
• Silhouette Studio® софтуер
• Захранващ и комуникационен USB кабел
• Ръководство за работа
• 305 мм. х 305 мм. подложка за рязане
• Ножче за рязане
• Едномесечен абонамент за онлайн магазина Silhouette Design Store
• Нож за отрязване на медията
• 100 броя дизайна, готови за рязане

Предимства и функции на новото Silhouette CAMEO®

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe