е-бюлетин #101
  • Offers

е-бюлетин #101

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Май 2014

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

MUTOH представя три изцяло нови принтера на FESPA DIGITAL 2014

Новата Anapurna M2050i предлага най-добро съотношение на качество, скорости и цена

Ден на Адком - посветен на решения за опаковки и реклама

Нови модели UV принтери на DCS с рефилна система

Цени

Специалнa офертa за ValueJet 1624

 

MUTOH представя три изцяло нови принтера на FESPA DIGITAL 2014

Oostende, BELGIUM.
На изложението Fespa Digital 2014, в Мюнхен, Германия, което ще се проведе от 20 до 23 Май, (Зала B1 - щанд 550) MUTOH ще представи три чисто нови широкоформатни принтера. Новите продукти ще включват компактния 24” широкоформатен ролен принтер и два нови LED UV модела. С появата на първите си модели LED UV принтери, Mutoh разширява съществуващото си портфолио широкоформатни принтери - за външна и вътрешна реклама, сублимационни и такива за директен печат върху текстил - с нова категория еко-съобразни принтери. Новите модели принтери ще бъдат представени на Fespa Digital заедно с новите 64” широкоформатни ValueJet X-серии принтери, които бяха пуснати в продажба в края на Януари 2014.

ValueJet 628 – VJ-628
VJ-628

ValueJet 628 е първия модел 24'' (610 мм) широкоформатен ролен принтер предназначен за рекламен печат, брандиране и печат и рязане по контур. Оборудвани с последно поколение микро пиезо-печатаща глава, този компактен 8 канален принтер произвежда висококачествени отпечатъци за външна и вътрешна употреба.

ValueJet 426UF – VJ-426UF
VJ-426UF

ValueJet VJ-426UF е настолен A3+ плоско-печатащ LED UV принтер, който печата директно върху редица твърди материали и предмети с дебелина до 7 см и размери до 483 мм x 329 мм. Новоразработените LED UV мастила са без наличие на летливи органични вещества.

Този нов многоцелеви модел ValueJet е специално насочен към малки обеми предмети за персонализация на подаръци, опаковъчни прототипи, награди, специални индустриални продукти, както и етикети, стикери, табели и др.

ValueJet 1626UH – VJ-1626UH
VJ-1626UH е 64” (165 см) широкоформатен хибриден LED UV модел, който печата върху богата гама от плоски и ролни материали, включително термо-чувствителни субстрати. Съвместимите медии за печат включват ABS, алуминиеви, PC, PS, PET, PVC бордове – PMMA (акрилни) PP и стъкло.
VJ-1626UH

Принтера е 6 цветен (CMYK + бяло и лак), работи с новите LED UV мастила на MUTOH без наличие на летливи органични вещества и произвежда висококачествени графики за гледане от малко разстояние като пана в търговски шоурумове, POP и POS дисплеи, интериорна декорация, банери, постери, уникални персонализирани серии, и др. Новия принтер предлага набор от иновативни функции, за да рационализира работния поток. Луксозен, персонализиран или специфичен ефект на отпечатъците се гарантира от лака и възможността за създаване на релеф.

“Развълнувани сме да покажем нашето разширено продуктово портфолио на Fespa Digital. Новите модели ValueJet принтери ще позволят както на настоящите потребители на Mutoh принтери, така и на специализираните такива в традиционния сито и тампонен печат да открият нови възможности за дигитален печат, да правят печатни продукти с уникална персонализация и да генерират нови потоци от приходи за бизнеса си”, казва Arthur Vanhoutte, Изпълнителен Директор на Mutoh Белгия.

“С новата ни гама ValueJet LED UV принтери, комбинираме добре познатите и високо ценени функции на Mutoh ValueJet семейството с доказаните ползи от дигиталната UV мастило-струйна технология и щадящата околната среда LED UV технология за студено фиксиране на мастилата”, коментира Vanhoutte.

“Също така нямаме търпение да демонстрираме наскоро представените ни модели ValueJet X-серии принтери на посетителите на Fespa. Надеждно разработените ValueJet 1638X и 1638WX принтери работещи с патентованата ни технология за вълнообразен печат Intelligent Interweaving и ново разработената ни технология DropMaster за полагане на капките мастило, подчертават технологичното лидерство на MUTOH в разработката и усъвършенстването на широкоформатните ролни принтери за външна реклама, както и стремежа ни към съвършенство. Това води до висока производителност при възможно най-качествена резолюция на атрактивна себестойност при несравнима лекота на използване на машините”, заключава Vanhoutte.

Към началото

Новата Anapurna M2050i предлага най-добро съотношение на качество на отпечатъците, производствени скорости и цена

Мортсел, Белгия, 8 Май, 2014
Подобрената версия на най-продавания хибриден широкоформатен мастилено струен принтер отговаря на нуждата за по-висока производителност и качество на все по-профилирания пазар за дигитален печат. Agfa Graphics ще демонстрира Anapurna M2050i на FESPA Digital 2014.

Agfa M2050i web

Оборудвана с последно поколение печатащи глави, Anapurna M2050i постига увеличение на производителността до 75% сравнена със своя предшественик, като същевременно високото качество на печат остава непроменено. Едновременния печат върху две плоскости и отпечатването от край до край (без бели контури) увеличава допълнително производителността. Допълнително електромеханичното подобрение на системата я прави още по-стабилна при продължителни високи натоварвания.

В комбинация в прецизната ремъчна система за придвижване на медиите, новите печатащи глави осигуряват оптимизирано позициониране на капката мастило за отлично качество на печат. Освен това осигуряват качествено възпроизвеждане на текст с големина до 4 пункта и изключително тонално пресъздаване. Така Anapurna M2050i произвежда висококачествени отпечатъци с печат с бяло мастило върху голямо разнообразие от плоски и ролни медии за интериорни и екстериорни отпечатъци.

“Anapurna M2050 се утвърди като най-добрия хибриден широкоформатен принтер в дигиталната печатна индустрията” казва Willy Van Dromme, маркетинг мениджър на широкоформатен мастило струен печат в Agfa Graphics. “Новата i-модификация е с подобрена производителност и качество, предлагаща се на безпрецедентна цена. Качеството на печат, характеристиките и допълнителните опции правят Anapurna M2050i изключително надеждна производствена система.”

Anapurna M2050i ползва качествени UV мастила с богата цветова гама на Agfa Graphics, които адхезират чудесно върху широк набор от твърди и гъвкави медии за интериорни и екстериорни приложения.
Благодарение на технологията на Agfa за полагане на ‘тънък слой мастило‘, тези мастила предлагат изключително цветово възпроизвеждане, както и минимална консумация на мастило. Това води до по-добре изглеждащи отпечатъци и по-малки разходи на мастило.

Софтуерното решение на Agfa Graphics за управление на работните потоци Asanti се допълва и от Asanti StoreFront клауд-базираното web-to-print решение, което е ниско бюджетно SaaS решение.
Agfa Graphics ще участва на FESPA Digital 2014 в Мюнхен, от 20 до 23 май 2014.
Anapurna M2050i ще се предлага през третото тримесечие на тази година.

Към началото

Ден на Адком - посветен на решения за опаковки и реклама

E-POKANA-logo

Как да превърнем идеите в работещи решения ?

Под това мото, екипът на Aдком, съвместно с партньорите си от Esko Graphics, Xerox и Mutoh организира за своите клиенти ден, посветен изцяло на решения за опаковки, рекламни стелажи и печатна реклама.

P1040706 IMG 2907

Събитието се проведе през целия дена на 24.04.2014 година в Конферентната зала на Хотел Анел.
Имахме удоволствието да посрещнем над 70 гости от водещи компании в областта на печата и дизайна в България.

Наши гост-партньори бяха:

ESKO Graphics
, световен лидер в иновативни решения за опаковъчната и рекламната индустрия в лицето на регионалния мениджър - Annelies Van Massenhove, сегментния мениджър опаковки и дигитални довършителни операции - Einar Ek и приложния специалист Hilde Van Eetvelde, които представиха фирмата и техните решения за опаковки, режещите маси Kongsberg, позволяващи рязане, биговане и множество други операции и направиха подробни демонстрации на софтуера за структурно проектиране, дизайн и производство на опаковки - ArtiosCAD; предложиха решения за автоматизиране на работни потоци при производството на опаковки, стелажи и рекламна графика – i-Cut Suite с Automation Engine.
Annelies P1040704

Управителят на Ксерокс България, Юлиян Григоров разказа за успешното партньорство с Адком за вече повече от 12 години, а гостът от Xerox Европа - John Cable запозна участниците с промените в печатния пазар и тенденциите в бизнеса. Втората презентация на John Cable бе посветена на дигиталното производство на опаковки и какво предлага Xerox в тази посока.
YGrigorov P1040734

Генералният мениджър на Mutoh Германия, Akio Kotake и регионалният мениджър Petr Popelak разказаха за успешното 14-годишно сътрудничество на Адком с японската фирма MUTOH и предложиха решения за печат на плоскости за стелажи, прототипи на опаковки и рекламна графика с ValueJet 1617H, който печата с БИО-мастила, включително и с бяло, както и новия ValueJet 1638X, при който максималната скорост достига 94 м2/ч.
IMG 2905 PetrPopelak3

Всички участници в събитието получиха креативни подаръци - отпечатани, изрязани и биговани на машините, на които Адком акцентира в своето портфолио.

Специално направения филм показва различните етапи от подготовката и производството на картините, опаковките и чантите в които те бяха поднесени на гостите. 
В паузите между сесиите бяха раздадени професионално подбрани подаръци от x-Rite Pantone и Datacolor, под формата на томбола.
P1040750 P1040705

За всички тези, които успяха, както и тези които не успяха да се включат, Адком ще се радва да посрещне в своите офиси всички колеги, които имат нужда от консултация и професионална помощ при избора си на оборудване за дигитален, широкоформатен печат, както и за изработка на опаковки и други продукти в съвременната рекламна индустрия.

Към началото

Нови модели UV принтери на DCS с рефилна система

Нови модели принтери на DCS оборудвани с патентована рефилна система ще бъдат представени на FESPA Digital
DCSatFESPA

Посетете Direct Color Systems на щанд B2-391 на FESPA Digital 2014
20-23 Май, Мюнхен, Германия
DCS logo

Патентованата рефилна система е една от многобройните иновативни и полезни функции, които направиха Direct Jet 1024UVMVP толкова популярен, че сега тази система се предлага стандартно на новите модели на DCS - 1024UVHSB, 1024UVB и 1014UVB.
Тези нови модели също са оборудвани със система за циркулация на бялото мастило, която обслужва целия мастилен тракт на въпросното мастило.
Бъдете един от първите, които ще видят новия 1024 UVHSB на щанд B2-391!
За разлика от касетките за еднократна употреба, новата рефилна система позволява 100% оползотворяване на наличното мастило. С капацитет от 300мл. и съдове от неръждаема стомана, потребителите са обезпечени за производство на печеливши отпечатъци и продукти.

Не пропускайте предизвикателството да видите Direct Jet 1024UVMVP, новия 1024UVHSB и останалите функции от последно поколение в действие на щанд B2-391!

Към началото

Специалнa офертa за ValueJet 1624

До 30 май 2014 може да се възползвате от
4490 Евро ценово предимство за ValueJet 1624

 VJ1624 NO T30

ValueJet 1624 в окомплектовка с RIP и мастило на цена 12490 Евро

Конфигурацията включва:

  • RIP по избор (SAi Photoprint seme или Onyx RipCenter X)
  • 4 бр. Рефилни касети със слотове
  • Начален комплект от мастило CMYK (4x1 литър Mutoh UMS)
  • Инсталация и обучение

Към всички цени трябва да се начисли ДДС

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe