Архив 2009
  • Offers

е-бюлетин #48

# Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0897 871 857
0888 831 690
 
Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

На кратко

Весели празници

Agfa Graphics купува Gandi Innovations

Xerox отбелязва 50 години от създаването на първата в света копирна машина

Продукти

Два нови принтера на Xerox на българския пазар

Новият скенер от Microtek представя решение за медицински цели

Нов спектро-колориметър за любители и професионалисти Spyder3Print SR™

Цени

Мащабна коледна промоция

 

Весели празници

Уважаеми дами и господа, скъпи колеги и приятели,

Надяваме се, че по- труднaта 2009 година не се отразява негативно на настроението, което в този период от годината започва да става приповдигнато. Нека настъпващите празници бъдат един малък отдушник от напрегнатото ни ежедневие и да ни напомнят, че каквото и да правим, както и да го правим, най-важно е да сме живи и здрави, за да може да го правим.
Благодарим на всички за доверието и сътрудничеството през отминаващата 2009 г. и отново пожелаваме на всички, това, без което всичко останало е безсмислено: ЗДРАВЕ, много здраве и преди всичко здраве.

Екипа на Адком ви желае
Весели празници и наздраве!

Към началото

Agfa Graphics купува Gandi Innovations

Agfa Graphics e в процес на закупуване на лидера в голямо-форматните дигитални решения за печат Gandi Innovations Holdings LLC. Двете компании публикуваха официално новината на сайтовете си.

· Придобиването ще позволи на Agfa Graphics да увеличи значително присъствието си на пазара на голямо-форматния дигитален инк джет печат.
· Портфолиото на Gandi Innovations запълва липсващото звено в Agfa Graphics, по отношение на инк джет политиката на компанията.
· Сделката ще позволи на Agfa Graphics да обслужва голяма база от инсталирани и работещи принтери.

Agfa Graphics обяви, че е сключено споразумение за придобиване на по-голяма част от активите на Gandi Innovations Holdings LLC, заедно с акциите на основните дъщерни компании. От месец Май 2009г. Gandi Innovations работи под закрилата на Федерален канадски закон (CCAA), предоставящ възможност на финансово нестабилни компании да преструктурират делата си. Придобиването е предмет на регулаторната рамка и одобрението на съда, както и на успешни довършителни процедури. Цената на сделката между двете компании не е разкрита към този момент.

За периода от 2001 до 2009г., Gandi Innovations е реализирала огромна база от продадени, инсталирани и действащи производствени дигитални инкджет принтери.Канадската компанията достига пик в продажбите в размер на 127 милиона долара през 2008г. Заради финансовата криза през 2009г., продажбите й спадат драстично и компанията е обгърната от финансова нестабилност. Сред клиентите на Gandi Innovations има много водещи печатници и принт студия. С течение на годините те разчитат на визията на компанията, нейната надеждност и най-модерни решения. Gandi Innovations е основана през 2001г. със седалище и производствени мощности в Mississauga (Канада). В компанията работят 256 висококвалифицирани служители действащи в цял свят, чрез търговски представителства и дистрибутори. Комбинирано с анонсирането от Agfa Graphics на индустриалната плоско печатна преса - M-Press Tiger, както и пускането на нови модели от серията широко-форматни принтери Anapurna, придобиването на продуктовата гаме от Gandi Innovations ще засили лидерската позиция на Agfa Graphics при широко-форматните печатни решения. Комбинацията от продуктовата гама на двете компании ще доведе до значителен ръст на продажбите в областта на мастилено-струйните решения за печат." казва Ричърд Бърхъм, вицепрезидент на отдел инкджет в Agfa Graphics. "Това е важна стъпка в нашата стратегия за разрастване на инджет решенията, които предлагаме. Нашето сегашно портфолио се състои нисък и висок клас решения за мастилено-струен печат, което ще бъде допълнено на 100% чрез производствените решения от среден клас, които Gandi Innovations предлагат."
Изпълнителният директор и съосновател на Gandi Innovations Хари Ганди добавя: "Сливането с Agfa Graphics ще предложи на персонала и клиентите ни необятни възможности. Съвкупността от комбинирана дееспособност и покритие за обслужване на клиентите, както и изследване и развитие на технологиите ще ускорят въвеждането на нови продукти, предоставяне на нови възможности за бизнес и разширяване на гамата от услуги за клиентите ни."

Към началото

Два нови принтера на Xerox на българския пазар

Цветният Phaser 6140 за жив цвят с професионално качество и черно-белия принтер Phaser 3140 компактен и функционален на изненадващо ниска цена.

Phaser 6140 печата с живи цветове, благодарение на съчетанието между резолюция на изображението от 600x600x4 dpi с eмулсионно-агрегирания (EAHG) тонер, който гарантира отпечатването на ясен, отчетлив текст и еднороден цвят. EAHG тонерът е типичен пример на иновативна технология, първоначално предназначена за производствения клас цветни системи на Xerox, която е внедрена и в малките офисни устройства. Набор от инструменти като Adobe® PostScript® 3™, одобрени от PANTONE® цветни симулации и технологии на Xerox за цветни корекции, осигуряват по-лесно управление на цвета и придават професионален външен вид на цветните документи.
С капацитет от 250 листа и скорост на цветен печат до 18 страници в минута и на черно-бял - до 20 страници в минута, Phaser 6140 помага на малките офиси да произвеждат бързо и надеждно висококачествени документи. Компактните размери на принтера са идеални за офиси с ограничено пространство, а удобния контрол панел предлага лесна експлоатация.

Phaser 3140 има компактен дизайн, който позволява да се разположи удобно навсякъде и предлага минимални нива на шум и по време на работа; печата в различни среди, включително Windows, Linux и Macintosh чрез USB връзка; голям капацитет за хартия от 250 листа и многоцелевата тава за подаване на единични листа със специални размери и на различни видове носители като пликове, прозрачни листа и пощенски картички.

- Скорости на печат до 18 стр./мин (A4) и до 19 стр./мин (letter) плюс малко време за отпечатване на първата страница
- Отчетлива резолюция 600 x 600 dpi (подобрено качество на изображенията 1200 x 600) за професионални резултати.
- Обработвайте повече проекти чрез набор от функции, включително (ръчни) режими* за водни знаци*, прозрачни корици*, постери и брошури.
- Създаден за месечен работен цикъл до 10 000 страници. - Издръжлива тонер касета с голям капацитет за 2 500страници; използването на режима за пестене на тонер удължава допълнително периода на използване на консумативите.
- Възможността за отказ на изпълняваната задача ви позволява да избягвате отпечатване на нежелани страници.

Към началото

Новият скенер от Microtek представя решение за медицински цели

Скенера Medi-6000 може лесно да конвертира рентгеновите филми в цифров формат за използване от пациенти, болници и офис данни. Той улавя детайлите в светлите и тъмни зони с високата си оптична разделителна способност от 600 dpi, динамична плътност 4.0 Dmax и 16-битов цвят в степените на сивото. Скенера предлага на медицинските специалисти удобен начин за дигитализиране на рентгенограмите при употребата им в електронен вид.
В допълнение получените в цифров вид рентгенограми могат да бъдат разчетени, използвайки софтуера DICOM, който е опция и благодарение на предвидената от Microtek SmartCapture система може да бъде осъществена необходимата връзка. Нещо повече, дигитализираните файлове могат да бъдат лесно интегрирани в HIS (Болнична Информационна Система) / PACS (Система за Архивиране на Снимки и Комуникация) системи.
Скенера покрива многообразни размери на рентгенови филми. Минималната площ на сканиране на Medi-6000 е 2" х 2" (5,08 cm x 5.08 cm), а максималната 14" х 35" (35,56 cm х 88,90 cm). Интерфейса е Hi-Speed USB 2.0. Освен това скенера е лесен за експлоатация, почистване и обслужване.
Премиерата му за България бе по време на специализираното изложение Print&Imaging в края на месец октомври в IEC, където бяха показани и други нови модели, производство на Mictrotek.

Към началото

Нов спектро-колориметър за любители и професионалисти Spyder3Print SR™

Създайте собствени цветови профили и отпечатвайте безупречни изображения.

Spyder3Print SR e ново функционално решение от Datacolor, отговарящо на професионалните ви нужди за печат. Спектро-колориметърът, който разчита цели редове от пачове е проектиран за нуждите на фотографите, помагайки им да калибрират бързо и прецизно принтера си, спестявайки им скъпоструващият метод "проба-грешка". След като изберете произволна комбинация от принтер, медия и мастило Spyder3Print SR ще ви осигури нужните инструменти за изстискване на максимума от възможностите на принтера ви, за да сте сигурни, че ще произвеждате винаги качествени цветни и чернобели отпечатъци.

· С помощта на новите EZ шаблони и интелигентното им разчитане, правенето на цветови профили е като детска игра.
· Създавате собствени профили за броени минути, чрез които произвеждате безупречни цветни или чернобели отпечатъци.
· Отпечатвате файловете си прецизно от първия път, пестейки време и пари
· Създаден за нуждите на професионални фотографи.

Функции и предимства
Нова скорост и точност на генериране на профили:
Новият спектро-колориметър, който може да чете ивици от пачове, позволява замерване и генериране на потребителски профили за броени минути като използва EZ шаблони за цветно и чернобяло. Вече включва и новият SpyderGuide™ за лесно, удобно и точно генериране на профили.
Нов лесен за използване софтуер:
Не се нуждаете от ползване на сложни ръководства при работа - целият процес е изключително интуитивен!
Цветова проверка в самото приложение
Уникална SpyderProof™ функция ви дава серия от внимателно подбрани изображения за оценка на детайлите от гледна точка на фотографа. Softproof е наличен за всеки уникален профил за принтер.
Пълен контрол над цвета:
Софтуера предлага допълнителни настройки на цветните и чернобелите криви във вашия редактор на изображения, което ви позволява да прилагате настройките в профила, а не за всяко индивидуално изображение. Пачовете в сиво ви позволяват да добавите прецизни данни за сивия цвят в профила, чрез което качеството цветните и чернобелите разпечатки нараства драстично.
Разширени възможности за коригиране:
Гъвкави опции за крайната цел и прецизно профилиране на база използваните профили позволяват да получите "отпечатъци с качество за галерия" както в цвят, така и черно-бяло. Лесно се избират предварително зададени или дефинирани от потребителя настройки на профили за да се генерират профили със специфични параметри за комбинации на изображения с детайли в светлите, тъмните или неутралните зони.

· С новите EZ шаблони и бързото разчитане на линии с пачове се справяте професионално с минимални усилия.
· Създайте си собствени профили за цветни или чернобели отпечатъци бързо, лесно и прецизно само за броени минути.
· Вие сте сигурни, че отпечатвате файловете си с коректен цвят всеки път, спестявайки време и средства.
Каква е разликата между Spyder3Print™ и новият Spyder3Print SR™?
· Нова по-ниска цена и нови инструменти за управление на цвета.
· Spyder3Print SR колориметър получаване без усилие на отпечатъци с качество за изложба
· Ергономична подложка с лента / прозорец за бързо и прецизно разчитане на пачовете.
· Изцяло нов SpyderGuide за подобрени скорост и точност
· Нов софтуер с опростен работен процес, специални EZ шаблони и интелигентно разчитане на пачовете
Spyder3Print SR™ пакета включва:
· Spyder3Print SR™ спектро-колориметър плюс подложка
· Ръководство за експлоатация
· USB кабел
· Софтуерно CD
· Ръководство за инсталация
Spyder3Print SR™ системни изисквания:
· Операционна система Microsoft Windows XP 32/64, Vista 32/64, Win 7 RC
· Операционна система Mac OS X (10.4 или по-нова версия)
· USB вход
· Минимална резолюция на монитора 1024x768
· 16-bit видеокарта (24-bit се препоръчва)
· 128MB свободна RAM памет
· 100MB свободно дисково пространство

Към началото

Xerox отбелязва 50 години от създаването на първата в света копирна машина

Xerox 914 поставя началото на индустрия на стойност над 100 милиарда долара.

Реклама на първата копирна машина в света - Xerox 914 (видео)

Xerox отбелязва петдесетата годишнина от създаването на своето най-значимо изобретение. Юбилеят е посветен на първата в света копирна машина - Xerox 914.

Хорас Бекер, главен инженер на модела 914, помни времето, когато единственият начин за копиране на информация е бил чрез индиго. "Хората дори и не помисляха за размножаване на документи във времената, когато използваха печатни машини. Това беше революция, която улесни споделянето на документи и на съдържащата се в тях информация." казва Бекер.

Първата копирна машина е произведена в Рочестър, САЩ, от компанията Haliod, днес известна като Корпорация Xerox. За първи път е представена от тогавашния президент на Haloid - Джо Уилсън - по време на търговско изложение в Ню Йорк, през 1959 г. В самото начало устройството се ползва под наем от различни фирми. Размерът на първоначалния наем е бил $95 на месец. "Причината да започнем с отдаване под наем, трябва да призная, е, че не възлагахме сериозни надежди за развитието на този пазар." казва Бекер.

Скоро след това машината влиза в продажба. Мащабна рекламна кампания разгласява пускането й на пазара. Броят на поръчките светкавично достига 10 000, четири от тях са за Белия Дом. Само за десет години от въвеждането на Xerox 914 на пазара са реализирани повече от 200 000 машини. И до ден днешен може да се види работещ Xerox 914 в музея Смитсониън.

"Това е началото на една индустрия, която днес е на стойност над 100 млрд. долара. Всъщност така започва и информационната революция," казва Стийв Хувър, вицепрезидент Софтуерни Разработки в Xerox.

Xerox 914 поставя основите на това, което Xerox представлява днес. "Ние взехме фундаменталната технология, основана на откритието за ксерографията, и я направихме дигитална." допълва Хувър.
Хорас Бекер е скромен относно ролята си в създаването на първата копирна машина в света, но пази топли спомени: "За един инженер това е най-вълнуващото изживяване в живота".

Моделът на легендарната копирна машина е наречен Xerox 914, защото работи с хартия с размери до 9 на 14 инча (22,9 см на 35,6 см). В първата си версия машината прави по 7 копия в минута. Времето за излизане на първото копие е било 15 секунди. Xerox 914 е тежала 295 кг.

В края на тази година се навършват и 40 години от влизането на първите Xerox машини в България. През 1969 г. започва работа за първи път оторизиран сервиз на Xerox в страната - дългогодишен лидер и най-дълго съществуващ сервиз в сферата на печата и родната IT индустрия.

Към началото

Мащабна коледна промоция

По случай настъпващите празници получавате 8% коледна отстъпка за всички предлагани от АДКОМ марки скенери:

Avision, Graphtec, Hasselblad, ImageWare, Microtek, Plustek, Xerox.

8% отстъпка за всички таблети Wacom.

8% отстъпка за калибратори Spyder от Datacolor и i1 от X-Rite.

Промоцията важи до 30.12.2009 г.

Весела Коледа и успешна 2010 година от екипа на Адком.

 

Към началото
Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe