Тел. : 02/ 8181 081
           02/ 8181 070
 GSM: 0897 871 857
           0888 831 69
0
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #39 - Март 2009

В този брой:

Накратко:

  • 
MUTOH Европа пуска "i² навигационна система" за вълнообразната технология за печат за широко-форматните принтери от сериите ValueJet, Blizzard, Spitfire и Rockhopper 3 Extreme
  • Адком бе награден от Xerox за най-добри продажби

Продукти:

  • OpticBook A300 - идеално решение за сканиране на книги
  • Компанията Datacolor разкрива възможностите на новия си продукт - фотографския калибратор Spyder Cube
  • Ефикасен документен мрежови сървър за работни групи

Цени:

  • 
Специални оферти

 
MUTOH Европа пуска "i² навигационна система" за вълнообразната технология за печат за широко-форматните принтери от сериите VALUEJET, BLIZZARD, SPITFIRE и ROCKHOPPER 3 EXTREME.
Базираният в Белгия Mutoh Europe, производител на широко-форматни инкджет принтери и режещи плотери предлага на потребителите си "GPS навигационна система" за всички свой машини, в които е включена революционната технология за вълнообразен печат - Intelligent Interweaving (i²). Тези ръководства позволяват на потребителите да произвеждат висококачествени отпечатъци независимо от вида на изображението и рекламната му цел на базата на три основни критерия.
Трите критерия са както следва:

- Дистанция/ъгъл на гледане на отпечатъка - по-малко от 1м, повече от 1м, повече от 3м или повече от 5м
- Вид на изображението - потребителя трябва да знае дали изображението изисква печат на висока разделителна способност или може да бъде отпечатано на по-бърза скорост при по-малко точки.
- Съдържание на изображението - наличие на повече или по-малко детайли.

Потребителите могат да свалят ръководството, даващо практични напътствия за работа с вълнообразната технология за печат.
За повече информация, посетете следния адрес: http://www.mutoh.eu/interweaving

"Вълнообразната технология за печат е много повече от полагане на пасовете с мастило във вълнообразни форми и вплитания.", казва Arthur Vanhoutte, Президент на Европейската централа на MUTOH.
"Благодарение на i², ние сме единствения производител на дигитални широко-форматни принтери, които предоставят на потребителите си (начинаещи или професионалисти) безпрецедентно ниво на комфорт и сигурност."
"Нашите проучвания сочат, че в повечето рекламни студия или печатници, операторите на дигиталните машини са запознати с много малка част от настройките на принтера, който им е поверен. Те рядко разполагат с достатъчно време за най-добрата настройка принтера в зависимост от дадения файл/задача за печат. В почечето случай, погрешния режим за печат коства скъпо на собственика на рекламното студио или печатница". продължава Vanhoutte.
"С помощта на новото ръководство за вълнообразен печат при принтерите от сериите ValueJet, Blizzard, Spitfire и Rockhoper 3 Exteme, потребителите ще бъдат максимално улеснени в правилната преценка за режим на печат на конкретна задача и ще намалят също така времето нужно за отпечатване на файла.

За разлика от останалите производители, които омайват потенциални клиенти със свръхкачествени отпечатъци или неприложими свръхбързи скорости на печат, Mutoh предлага на потребителите безпрецедентно качество на отпечатъка на възможно най-ниска резолюция и с възможно най-малко пасове (разход на мастило) независимо от вида на медията и нейната рекламна цел. Точно в това е силата на вълнообразната технология за печат." заключава Vanhoutte.

OpticBook A300 - идеално решение за сканиране на книги
Сканирането на книги се превръща в нарастваща тенденция в световен мащаб, особенно в днешни дни, където споделянето на информация, правейки я по-достъпна за хората е важен въпрос. OpticBook A300 е създаден въз основа на концепцията за увековечаване и запазване на книги, дигитализация на съдържанието им и последващият им обмен. OpticBook A300 е USB 2.0 сканиращо устройство, което обработва страница А3 формат за 2.4 секунди. OpticBook A300 създава ясни и детайлни сканирани изображения на страниците, които могат да бъдат съхранени в най-различен формат. Скенерът осигурява бързо и прецизно сканиране на изображенията, бърза PDF конверсия и надежден софтуер за оптично разпознаване на символите (OCR).

OpticBook A300 сканира безпроблемно дебели книги без нужда от развързване и разделяне. Това го прави перфектно решение за дигитализиране на ценни и стойности книги. OpticBook A300 е идеалното решение за библиотеки, училища, издателства, адвокатски кантори, финансови институции и др.

Характеристики на OpticBook A300:
  • Надежден дизайн осигуряващ прецизно сканиране дори на 2мм отстояние от сгъвките на станиците в книгата.
  • Голямо-форматно сканиране (A3 формат, с размери до 12" x 17")
  • Високо-скоростно сканиране (2.48 секунди, при 300 dpi и формат A3 цветно)
  • Функционални бутони за по-голямо удобство
  • Високоефективна обработка на изображенията и софтуер за управление.

Компанията Datacolor разкрива възможностите на новия си продукт - фотографския калибратор Spyder Cube

По време на предстоящото изложение CeBit 2009 в Германия, Datacolor ще представи новия си продукт SpyderCube.

Spyder Cube е революционен продукт за фотографите, които използват RAW файлов формат. Калибраторът е нещо повече от сивите карти, използващи се при измерване на експозиция или при определяне на точен бял баланс. Специфичната му форма дава възможност за прецизно замерване и калибриране на осветеността на обекта, отразената светлина, бял баланс и цветна температура. Благодарение на дупката в кубичната форма, устройството дава най-добро и плътно ниво на черния цвят - абсолютно черно. Улавяне на подходяща информация в момента на снимане ще намали значително времето и усилията в предпечатния процес.

Продукта е най-доброто, лесно за употреба и евтино решение за определяне на бял баланс, постигане на възможно най-високо ниво на черния цвят и прецизна настройка на светлината.

Ефикасен документен мрежови сървър за работни групи
Plustek DocServ W1000 е еднопортов, мрежови скенер-сървър за USB скенери на Plustek, специално разработен да осигури на потребителя лесна, бърза и ефикасна мрежова свързаност на новите модели Plustek USB скенери в работната група. Благодарение на високо-скоростния USB 2.0 интерфейс сървъра свързва Plustek скенерите правейки ги споделен ресурс в работната група. Plustek DocServ W1000 дава на потребителите чудесно решение, спестявайки ценно работно време и усилия.
С повишаването на ефективността на работата, документния сървър оказва голяма помощ и при управлението на работния поток от документи особено в малките и средни предприятия и офисите с ограничено пространство.
В допълнение Plustek DocServ W1000 идва с лесен за употреба графичен потребителски интерфейс (GUI), който позволява на потребителя визуално да управлява от един прозорец всички Plustek USB скенери, които са свързани в мрежата. Той също така информира за достъпността на свързаните устройства в реалмо време. Той е лесен за инсталиране и употреба, като в същото време дава бърз, прост, ефикасен и сигурен начин за разпределяне на документи.

Забележителни функции:

  • Сървъра превръща Plustek Hi-Speed USB 2.0 скенерите в споделен мрежови ресурс
  • Свързаните устройства към сървъра са достъпни навсякъде по мрежата
  • Потребителите сканират и запазват документите директно по мрежата
  • User-friendly дизайн и потребителски интерфейс за ефективно управление
  • Отдалечено (remote) уведомление в реално време за наличието на свързани устройства.

Адком бе награден от Xerox за най-добри продажби

На 19 и 20 февруари в курорта Велинград Xerox България проведе годишната партньорска среща Kick Off 2009. Световният лидер в ксерографския печат отчете увеличаване на обемите на продадените устройства като както в черно-бяло, така и в цвят и раздаде традиционните си награди в отделни категории.
Адком бе отличен като партньор на 2008 година за изключителни резултати в graphic arts класа.

Специални оферти

Специалнa оферта
Важи до 9 май 2009
 
Режещи плотери
Graphtec
Mutoh
    CE5000-60 CE5000-120 Ultima 1400 SC Pro 1400
Нормална цена € 1 390 € 2 650 € 4 990 € 5 990
Принтери Нормална цена Специална цена € 1 250 € 2 390 € 4 490 € 5 390
ValueJet 1204 € 10 490 € 8 690 € 9 590 € 10 690 € 12 490 € 13 190
ValueJet 1304 € 12 590 € 10 590 € 11 490 € 12 590 € 14 290 € 14 990
ValueJet 1614 € 16 795 € 14 190 € 14 990 € 15 990 € 17 690 € 18 390
PhotoPrint SE € 990 € 690
PhotoPrint DX € 1590 € 1190
Допълнителни модули Tiling & Nesting € 590 € 450

Цените за отделните модели както и комплектите с принтери от серията Mutoh ValueJet не включват софтуера за управление.
Цените за отделните модели както и комплектите с режещите плотери включват следните софтуери за рязане и рязане по контур:
Graphtec CE5000 - plug-in за нормално рязане и рязане по контур от Adobe Illustrator и CorelDraw
Mutoh Ultima 1400 & SC Pro 1400 - NCD Easysign за нормално рязане и рязане по контур.

Всички цени са без включен ДДС!


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg