Тел. : 02/ 8181 081
           02/ 8181 070
 GSM: 0897 871 857
           0888 831 69
0
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #37 - Януари 2009

В този брой:

Продукти:

   • Инструмент за рязане на текстилни материали RotaCut Knife за режещи маси на ESKO Artwork от сериите Kongsberg XE/i-XE
   • Mutoh i² технология за истински живи отпечатъци
   • Gandinnovations стартира партньорство с Avery Graphics
   •  РАЗПРОДАЖБА НА ШИРОКО-ФОРМАТНИ ПРИНТЕРИ!

 
Инструмент за рязане на текстилни материали RotaCut Knife за режещи маси на ESKO Artwork от сериите Kongsberg XE/i-XE

Ротационният режещ инструмент за текстилни материали RotaCut, първоначално предназначен за работа с режещи маси от сериите XL/i-XL, се предлага вече и за моделите XE/i-XE.

Доставка:
В допълнение към инструмента RotaCut, потребителя получава:
- Два 10-стенни ножа
- Комплект гаечен ключ и шестограм са смяна на ножовете
Софтуерни изисквания:
i-XE guide версия 6326 или по-нова.
XE guide версия 9054 или по-нова.

Как работи инструмента?
RotaCut инструмента е разработен специално за довършителни работи (рязане) на напечатани текстилни материали с предназначение за банери, знамена, флагове или др. рекламни материали. Този инструмент значително разширява диапазона от материали, които могат да бъдат изрязани от режещите маси на Еsko Artwork от серии i-XL / i-XE. Използвайки системата i-Cut за разпознаване на маркери поставени при печат и компенсация на евентуални изкривявания на отпечатъка при печат, потребителя може да е сигурен в безупречната довършителна операция дори при много тънки текстили, изискващи перфектно подравняване на материала преди рязане. Инструментът RotaCut пести от времето на потребителя, осигурява му производствена мощност, спестява разходи и му дава "гъвкавост" с възможността да изрязва най-различни по сложност и уникалност форми, и то с безупречна точност.
Тъй като днес повечето текстили са доста по-ефирни или по-нежни като материя, вакуумния принцип на задържане на материала при режещите маси няма да е ефективен в този случай. Инструмента RotaCut, обаче е разработен, така че да се справи с тази пречка. Принципа му на работа е да задвижва ротационно 10-стенния нож с много висока скорост, като ножчето се намира в "краче", което притиска материала към масата. Крачето е направено от материал, който редуцира триенето до минимум. Това свойство, в комбинация със влакнестата структура на транспортната лента или филцовата подложка на режещите маси дават на потребителя достатъчна стабилност на текстилния материал при рязане.
Повечето от конвенционалните текстилни материали за дигитален печат, могат да бъдат изрязани по контур с RotaCut инструмента с максимална скорост. Оборотите, с които се върти ножа са постоянни и не се нуждаят от операторски контрол.
RotaCut работи чудесно и със режещи маси от сериите XL / XE управлявани от XL / XE-Guide софтуер, в случай, че не се нуждаете от рязане по контур.
Използването на стандартната PVC подложка е неудачно при рязане на текстилни материали, поради от възможност от приплъзване, затова от Esko Artwork препоръчват потребителя да се оборудва с филцова подложка.
Инструментът RotaCut не трябва да бъде използван за обработка (рязане) на повече от един пласт материал.

Mutoh i² технология за истински живи отпечатъци

Дали интелигентната вълнообразна технология за печат (i²) от Mutoh е прекалено интелигентна...

Интересува ли ви технологията?
Интересува ли ви какво се случва под капака на автомобила ви, за да се придвижите до дадено място? Да, но само в някои случай като например: ако сте по средата на пустинята със спукана гума... В останалите случай не се интересувате. Същото правило важи и за технологията, която ви дава възможност да произвеждате безупречни отпечатъци. Искате ли да знаете какво се случва под капака на принтера ви? Разбира се, че искате, защото сте любознателни, иновативни, интелигентни и креативни. Затова по-долу ще ви разкажем малко повече за тази удивителна технология.

Intelligent Interweaving технология за вълнообразен печат
С технологията Intelligent Interweaving позната и като i² (i squared), Mutoh изпъкна пред другите компании "представяйки" ясни и открити детайли в отпечатъците с перфектно качество на изображението, постигнато с малко усилия и за по-кратко време.
Да, разбира се, вие можете да отпечатате изображението на максимална резолюция с перфектно качество, но дали всеки един случай е нужно това? Първо разберете рекламната цел на изображението, а след това решете кой от критериите е най-важен.

С революционната вълнообразна технология за печат (Intelligent Interweaving - i²) от японската компания Mutoh, мастилото се полага върху медията чрез прецизни вълнообразни пасове, вместо конвенционалните прави пасове, които се използват от повечето производители на широко-форматни принтери. В резултат на новата технология наблюдаваме драстично намаляване, дори пълно елиминиране на дефекти като: хоризонтален бендинг, петънца от мастило, разливане на мастило и видими дефекти от липсващи и запушени дюзи в крайния отпечатък.
Днес новата технология е стандартно включена и се предлага в повечето широко-форматни дигитални принтери от производствената гама на Mutoh. Tехнологията е не само поставяне на пасовете с мастило във вълнообразна форма, тя е нещо повече. Един от основните й козове е, че дава на потребителя предвидимо и възпроизводимо безупречно качество на отпечатъка, на база от точно три критерии. Потребителя може да е сигурен, че неговия принтер ще печата с безупречно качество и с нужната скорост. i² технологията за печат елиминира нежеланите ефекти като бендинг, петънца и разливане на мастило, създавайки блестящи отпечатъци с минимално количество изразходвано мастило и възможно най-висока скорост на печат.

Трите критерия
Mutoh знае, че рекламните отпечатъци се подготвят за печат на база три основни критерии: дистанция / ъгъл на гледане, тип на отпечатъка и съдържание на отпечатъка.
Дистанцията за гледане на изображението се дели на 4 основни групи: по-малко от 1 метър, повече от 1 метър, повече от 3 метра и повече от 5 метра. Вида на изображението сам по себе си подсказва, дали то ще изисква детайлен отпечатък с максимално качество или може да бъде отпечатано на по-висока скорост. Относно третият аспект - съдържание на изображението, отговора се определя от това дали има много или малко детайли.
Това са въпросите, на които трябва да имате отговор, за да вземете решение дали се нуждаете от максимално качество на печат или не. Тук идва на помощ технологията i² на Mutoh, която ще ви улесни максимално в избора за режим на печат и разбира се, ще ви осигури безупречно качество на отпечатъка, което вашия клиент изисква.

Различни принтери
Качествения печат зависи от технологията, мастилото и медията. Потребителят се нуждае от конкретен ICC цветови профил, за да печата на дадена медия, с дадено мастило от даден принтер.
Компанията Mutoh е извършила доста проучвания в тази област и е установила, че в повечето рекламни агенции и студия операторите на широко-форматните принтери са запознати и ползват само някои от стотиците функции и настройки на техните машини. Те рядко разполагат с достатъчно време, за да извадят най-доброто качество за печат. Някой от файловете за печат биват надценявани - губи се време в подготовка, използва се повече консуматив и като себестойност струват повече от колкото е нужно. Други файлове за печат пък са подценявани, което рефлектира в ниско качество на отпечатъка и риск от повторно изпълнение на поръчка, дори загуба на клиент.
С технологията i², Mutoh е разработила "наръчник" за специфични настройки на принтера за всяка една машина. Потребителите лесно могат изберат най-подходящия режим за печат на файла, след което ще знаят и времето, необходимо за отпечатване.

Опростена, ефективна и прецизна технология
i2 технологията за вълнообразен печат помага не само на начинаещите потребители, напътствайки ги лесно и ефективно да произведат най-доброто качество за конкретна рекламна цел на отпечатъка, но също и професионалните потребители, които нямат нужното време, за да разберат кой са подходящите настройки за печат, за да могат да получат най-добрия резултат за всеки специфичен случай.

Gandinnovations стартира партньорство с Avery Graphics

… по- голям избор от материали
за печат с пълна гаранция
за качество и устойчивост

Онтарио, Канада, 09 Януари 2009г. - Gandinnovations™, световен лидер при голямо-форматните решения за дигитален печат сключиха партньоство с Avery Dennison Graphics, небезизвестна компания за производство на висококачествени медии за печат. От това партньорство печели и потребителя, разбира се. Ползвайки продуктите на двете компании, потребителя получава: висока скорост на печат, отлично качество с ярки и плътни цветове, изключителна адхезия на мастилото към медията, и не на поселено място - до 7 години гаранция на отпечатъка!

Всички материали са прецизно тествани и одобрени за използване на машини от серията Jeti 3324 (ролен 3.3м солвентен принтер). Тази машина е безспорно най-бързият и качествен 3.3м голямо-форматен принтер в света. С помощта на 24-те Спектра глави се осигурява бързината, докато за качеството се "грижат" 600dpi разделителна способност (1200 видима) и 6-те цвята.

Jeti 3324 Solvent RTR се предлага и със "беклит" опция, чрез която може да печатате двустранно, като по този начин получавате отпечатък (с приложение за задно засветяване) с много ярки, плътни и живи цветове. Принтерът може да работи и при 300dpi разделителна способност и 4-цветен режим, достигайки скорост между 100-130 кв.м./час., подходяща за огромни отпечатъци (билбордове, мега бордове, калкани и др.). Софтуерът в контролната станция на принтера освен настройките и управлението се грижи и за сигурността - в случай на запушени дюзи в някоя от 24-те глави, софтуерна команда компенсира запушването, учестявайки изстрелите от капчици мастило от съседни дюзи в главата. По този начин потребителя получава качество на отпечатъка, което е очаквал като краен резултат, въпреки евентуално породилите се проблеми. Тази технология, изобретена и внедрена от Gandinnovations e първа по рода си и уникална в световен мащаб, в сферата на голямо-форматния дигитален печат.

Други продукти на компанията Avery Dennison Graphics, които са тествани и препоръчвани за печат, в комбинация с продуктовата гама принтери на Gandinnovations включват: отразителни, полупрозрачни, непрозрачни и други специфични медии, предназначени за дигитален солвентен, UV и печат с мастила на водна база, с приложение на отпечатъците във вътрешна и външна реклама.

РАЗПРОДАЖБА НА ШИРОКО-ФОРМАТНИ ПРИНТЕРИ!
Важи до изчерпване на количествата!

Rockhopper 48 - РАЗПРОДАЖБА!

НОВИ ПРИНТЕРИ !!!

  

  • Rockhopper 48” size - 6 цвята
  • Максимална ширина на медията: 1220 mm (48.03”)
  • Максимална ширина на печат: 1160 mm (45.66”)

 5 налични.

Order nr.: SDMP-46 sell out

Цена: 7.500 €

  >> Цена до изчерпване на количествата: 4.500 €


Rockhopper 62 - РАЗПРОДАЖБА!

НОВИ ПРИНТЕРИ !!!

  • Rockhopper 62” size - 6 цвята
  • Максимална ширина на медията: 1574.8 mm (62.00”)
  • Максимална ширина на печат: 1554.8 mm (61.21”)

 9 налични.

 >> Цена до изчерпване на количествата: 5.200 €


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg